Ce desert gatim azi?

 Tarta cu...MERE



Ingrediente: 
pentru BLAT  - 100 grame unt, 34 grame zahar,putina sare(1\5),1 ou,200 grame faina
Pentru UMPLUTURA:aprox 1 kg de mere, scortisoara,miere.

Cum se face:
Amesteci pentru blat toate ingredientele(de obicei trebuie sa le amesteci in nu stiu ce ordine,dar nu are nici un rost,asa ca ,mai rapid e sa le amesteci pe toate) .
Lasi aluatul la frigider 30 de minute cel putin.
Il intinzi in forma de tarta ,si il dai la cuptor 15 minute la 200 de grade C. 
Cat timp se face aluatul,cureti merele si le tai in felii cam de aceeasi grosime.
Dupa ce ai scos tarta asezi merele,presari peste scortisoara ,iar dupa miere.
Il dai la cuptor inca 15 minute la aceeasi temperatura,iar daca mai crezi ca are nevoie in ultimele minute la o temperatura mai mica.
Poti savura o felie de tarta asa,sau daca vrei poti sa faci un fel de sos(am vazut cum se face la o emisiune culinara,si cred ca e bun si asa)
Pentru SOS:Smantana,alune de padure maruntite si stafide.
Eu zic ca e mai buna fara el,dar puteti incerca,si cum tot e vara,mai bine puneti langa tarta ,in loc de sos,niste inghetata de vanilie,nu suna BINE? 


 
Dulce la minut!

Intr-o zi am cumparat o gramada de capsuni si de cirese,iar in urmatoarea zi jumatate din ei s-au stricat.Asa ca dupa ce am aruncat ce nu era bun tot ne-au ramas si mama mea mi-a propus sa facem un desert cu acele fructe:Un pandispan.Nu puteam sa punem foarte multe ,fiindca nu mai crestea deloc,asa ca ciresele le-am pus pe toate si cativa capsuni.

La sfarsit am zis ca sa fac eu ceva dulce pe langa acel pandispan,asa ca am cautat repede prin debara sa vad ce mai avem si am gasit un plic de budinca de vanilie.Am luat si lapte si cat ai zice peste am facut budinca.Capsunele erau deja curatate de codita si frunze asa ca erau gata de preparat.Am adus repede un bol de sticla mai plat si am pus un strat nu foarte gros de capsuni si i-am presat ,iar la sfarsit am pus budinca.

Trebuia sa il las la racit,iar dupa la frigider putin pentru a se face ca un fel de prajitura ,insa cum s-a racit putin a mai durat putin si prajitura mea a fost gata.

Puteti sa ornati fiecare bucata sau toata ,,parjitura,, cu capsuni,insa dupa ce se raceste,fiindca daca pui cand e calda nu va sta.

Pofta BUNA!!!

 Desert la pahar:SPUMA DE CAPSUNI

Un desert de sezon, rapid si usor, gustos si parfumat.


Ingrediente:
3oo Creme patisserie de la Meggle, 300+200g capsuni, zahar dupa gust, eu am pus doar doua linguri, 10g gelatina pentru sos.

Mod de preparare:

Am spalat si am curatat de codite cele 300g capsuni, le-am taiat, le-am asezat intr-un bol si am presarat peste ele doua linguri de zahar.
Celelalte 200g le-am spalat numai si le-am pastrat pentru montat si decor.

Am mixat frisca si am dat-o la rece.
Am scurs apoi sosul lasat de la capsunile cu zahar, am mixat fructele rezultand un piure grosier, apoi sosul l-am incalzit pe foc impreuna cu gelatina hidradata.
Gelatina am preparat-o asa: am dizolvat-o mai intai in apa rece, apoi am adaugat-o sosului cald si am mai tinut-o pe foc cateva minute, fara a atinge insa punctul de fierbere.
Sosul se raceste complet inainte de folosire.

Am scos apoi frisca din frigider si am incorporat piureul de capsuni mixand usor.

Montarea: am pregatit paharele, am asezat un strat de spuma, apoi cateva capsuni taiate, eventual si putin sos, iarasi un strat de spuma si la urma am decorat cu sos si o capsuna cu tot cu codita.
Am introdus paharele in frigider si le-am servit dupa cel putin o ora

CREMA DE VANILIE SI CAPSUNI


Un desert rapid, delicat si fresh, pentru musafiri anuntati in ultima clipa.

Pentru 6 pahare am folosit: un plic Creme Ole cu gust de vanilie si un plic Creme Ole cu capsuni de la Dr.Oetker, 800ml lapte rece, 6 piscoturi, nectar de piersici (cate 3 linguri / pahar) pentru inmuiat piscoturile, fructe din dotare (capsuni si kiwi), 6 pahare Ypsilon (capacitate: 25,5 cl sau 8 ½ oz) sau de care aveti...

Cum am procedat: am aseazat cate un piscot frant la baza paharului si l-am insiropat cu nectarul de piersici (puteti inlocui cu suc proaspat de citrice sau altceva dupa gustul vostru).
Am preparat cremele conform instructiunilor de pe plic.
Am asezat cate un strat de crema de vanilie peste care am presarat bucati de fructe, apoi crema de capsuni si am decorat cu felii de capsuni si kiwi. Puteti inlocui fructele, dupa preferinte si imaginatie.

Se tin la frigider cel putin 1 ora inainte de servire.

Inghetata de....

Cum a venit vara(Aproape) toata lumea devine binedispus atunci cand aude de INGHETATA...Dar daca e inchis magazinul si nu ai unde sa mergi? ...Ce faci?...SIMPLU:iti faci INGHETATA ACASA...

Inghetata de banane:
Ia cateva banane si taiele rondele,pune-le la congelator si lasa-le cat crezi tu ca trebuie(depinde de cate banane ai pus si de temperatura)...Dupa ce sunt gata scoate-le ,lasale putin si da-le prin blender,iar dupa aceea mai puneo foarte foarte putin la congelator(15-30 de minute)...
A doua varianta e si mai SIMPLA...Iei niste banane,le dai prin blender si le passi,iar apoi le pui la congelator....Dupa cateva ore vor fi gata de devorat!
Tot asa poti sa faci si cu orice alt fruct...si sa stii cea de banane am incercat-o si este delicioasa si sanatoasa!
Iar daca iti plac shake-urile pune putin lapte in ea!
Spor la gatit!!!
Inghetata de fructe:
Pui intr-un blender niste frisca  nebatuta si fructe inghetate(gasesti la magazin fructe de padure sau de care vrei) si ai o INGHETATA INSTANT.Dar,cum acum sunt capsunele ,ciresele si mai toate astea la piata,stinge calculatorul si fa o plimbare pana acolo,ia cateva kilograme,pune-le in pungute si o sa ai toata iarna,si chiar si acum iarna.
Iar daca nu ai fructe congelate fa normal cu fructe proaspete si pune-o dupa la congelator pana vezi ca e gata.
POFTA BUNA!!

P.S:Am incercat amandoua retetele si sunt foarte bune|!
Retete de ...printesa...

Acum ceva timp cautam prin biblioteca o carte pe care sa o citesc...si dau peste ultima carte de pe acolo pe care stiam ca nu o mai aveam de mult...cred ca mi-a cumparat-o mama cand aveam 5-6 ani...Si cum am retinut ca eram incantata de retetele din ea pe atunci m-am gandit sa vad daca si acum mi-ar mai placea unele retete...si chiar dupa ce am rasfoit-o mi-am dat seama ca desi e o carte foarte roz si cu prea multe printese de la Disney in ea are retete gustoase...Asa ca m-am gandit sa scriu cateva si pe aici,mai ales ca majoritatea sunt foarte simple de facut ,unele retete le poti face chiar la 7 ani...

,,Frumoase Adormite,,

Ai nevoie de: 6 dl de fulgi de porumb
                    400 grame de ciocolata alba
                    daca vrei,niste colorant alimentar rosu
Pentru ornat:bombonele decorative

Mod de preparare:
Pune ciocolata intr-un vas si topeste-o la cuptorul cu microunde.Daca vrei ca ciocolata sa iti iasa raz adauga putin colorant alimentar(de asemenea poti si alte culori)
Amesteca fulgii de porumb cu ciocolata. Fa o bombita pe care dupa o decorezi cu bombonele pentru ornat
Lasa prajiturelele sa se raceasca la  frigider pentru aproximativ o jumatate de ora ,pana cand se intaresc

,,Bulgarasi,,

Ingrediente: 150 gr unt moale
                   1 1\2 dl
de zahar
                   5 dl faina de ovaz
                   1 lingura de zahar vanilat
                   1 lingura de zeama de portocala(proaspat stoarsa,daca se poate)
Pentru ornat: fulgi de cocos

Mod de preparare:
Amesteca untul si zaharul pana ce combinatia se omogenizeaza .
Adauga faina de ovaz,zaharul vanilat si zeama de portocala si amesteca pana ce obtii o coca lipicioasa.
Modeleaza coca sub forma unos bulgarasi,dai prin fulgii de cocos si pune-i la frigider o jumatate de ora sau chiar mai mult...pana vezi ca sunt gata...

,,Dulce la pahar,,

Ai nevoie de:
375 gr de zmeura si capsuni congelate
2 1\2 dl de frisca
75 gr de zahar pudra

Pentru ornat:
bezele

Mod de preparare:
Dupa ce ai decongelat fructele,amesteca-le cu frisca si zaharul pudra cu mixerul pana capata o consistenta pufoasa.
Pune desertul intr-un pahar si pune-i o bezea ca sa fie mai aratos si e gata de mancat!

Acadele de gheata

Ingrediente: sifon colorat in mai multe nuante cu colorant alimentar(eu zic mai bine in loc de sifon sa pui suc acidulat de diferite arome si culori,daca faci cu fructe lasa-l asa ,insa daca il faci simplu eu zic ca e mai gustos cu suc),1 tavita pentru gheata sau alte forme mici,betigase pentru cocktail sau scobitori,folie de aluminiu,poti folosi si fructe congelate

Mod de preparare:
Daca folosesti fructe congelate ,pune-le pe  acestea mai intai in tavita,apoi toarna sifonul(sucul).
Dupa aproximativ o zi ,scoate-le ,iar daca in loc de gheata ai folosit acadele nu uita sa infingi inainte o scobitoare in ele...

SPOR LA LUCRU si...POFTA MARE!!!!!!!!



 Portocale umplute...
Daca vrei sa prepari acest desert iti trebuie:portocale(cate vrei tu),iaurt straciatella(si de astea cate vrei tu,depinde de cate portocale ai...),ananas(sau compot de ananas...)
Si mai ai nevoie de acest ,,intrument,,:cutit...
Alege-ti care vrei sa fie prima portocala.O tai pe la mijloc in doua bucati si ii scoti mieZul,pe care il tai i bucatele mici.Asa faci si cu ananasul(daca ai compot,esti o norocoasa...te scuteste de o munca).Aceste cubulete le adaugi intr-un bol,iar peste ele pui iaurtul straciatella.Le amesteci bine si le pui in cojilede portocale.Acum le poti orna cu putina ciocolata rasa,sau cu ce-ti mai trece tie prin cap...
Spor la gatit si...POFTA BUNA!!!

Mere la cuptor...

  Este foarte simpla prepararea acestui desert,desi este foarte bun.
 Uite de ce ai nevoie:mere(alegeti tu un numar deoarece nu stiu cat de infometat/a esti:P),miere,scortisoara
    dar ai nevoie si de ustensilele:cutit si o tava.
Iti alegi tu cateva mere mari,le tai in doua si le scoti samanta(daca faci doar pentru tn si nu ai chef sa o scoti stai linistit,tot la fel de bun se face:P).Acum le pui in tava si le ungi cu miere(asta poti sa faci si inainte daca vrei,pui miere intr-un bol si merele le bagi acolo si se ung ele)Dupa ce ai terminat presara putina scortisoara.
Cand observi ca s-a topit mierea le scoti.Acum asteapta cateva minute sa se raceasca deoarece sunt mai bune reci desi miros superb.
POFTA BUNA!!!

Vi s-a intamplat vreodata sa ai chef de ceva dulce si sa nu sti ce mananci?
Ei bine si mie mi s-a intamplat si mi-am facut un desert foarte bun si foarte simplu.
Ai nevoie de: branza de vaci nesarata,niste biscuiti si zahar
Daca ai gasit toate acestea prin frigider si debara,esti pregatit pentru a incepe
Intr-un bol pui branza pe care o amesteci cu zahar(daca doresti sa fie mai dulce pui mai mult,iar daca nu,pui cat doresti...stai linistita poti sa adaugi si dupa aia daca mai doresti).Dupa ce ai amestecat lasi lingurita din mana si iei cativa biscuiti pe care ii sfarami .Ii adaugi branzei si amesteci.
Acum desertul tau este  gata!
POFTA BUNA!!!

Alt desert usor de facut-TORT CU BANANE

Ai nevoie de:piscoruri,frisca,banane,eventual putina ciocolata pentru ornat...

Toate acestea sunt pe masa...Ei bine...SA INCEPEM!!!...
Intr-un bol mai mare pui frisca,o mixezi,iar daca trebuie(in caz ca frisca nu are zahar,sau pur si simplu o faci in casa)pui zahar dupa gust.Dupa ce ai ,,batut-o,,  bine adaugi banane (eu iti recomand sa fie 5 banane,dar daca frisca este foarte multa mai adaugi),nu uita!...bananele trebuie sa fie decojite.Amesteci cu mixerul  bine frisca cu bananele pana ce devine o pasta...O gusti ,iar daca mai trebuie banane sau zahar mai adaugi.
Acum lasi crema deoparte si pregatesti un sirop(poate fi doar apa cu zahar,dar daca vrei poti sa pui si putina cafea in el ,sau zeama de compot...orice doresti tu...doar de desertul tau...).Intr-o tava sau pe ceva platou aranjezi piscoturile iar dupa aceea le insiropezi.Adaugi crema,dar nu toata,mai lasi putina pentru a o pune peste tort.Urmatoarele piscotul le insiropezi inainte sa le pui peste pentru a nu fi si crema foarte insiropata.Dupa ce ai adaugat toate piscoturile adaugi  un ultim strat de crema.
Acum,ca prajitura este gata poti sa o ornezi cu putina ciocolata rasa,banane,sau ce iti mai trece prin minte.
Puneo in frigider cateva ore(2,3).
Acum,dupa ce ai bagat prajitura la frigider fa curat in bucatarie ,iar daca ti-e foarte pofta poti sa iei o felie...Nu se intampla nimic ,doar ca este mai buna la frigider.
POFTA BUNA!!!

Charlotte aux chocolate (cred ca asa se scrie:):D)
Intr-o zi nu am facut desen(era ziua francofoniei).Ne-am dus in ora aia in amfiteatru sa vedem o prezentare Power Point si sa gustam niste prajituri frantuzesti facute de copiii din a 7a.Eu mi-am luat o prajitura sooper buna .Am retinut numele si am cautat reteta pe internet.Pe langa toate ingredientele mi se pare ca mai avea si niste nuci.Daca doriti sa faceti prajitura puteti sa le adaugati,sau nu.
Ingrediente
30 piscoturi
200 ml suc de portocale
150 g ciocolata neagra
caja rasa de la o portocala
50 g unt
2 galbenusuri
25 g zahar
3 albusuri

Preparare
Rupeti ciocolata in bucati mici, puneti-o la topit la foc mic, impreuna cu untul. Inchideti focul imediat ce ciocolata s-a topit. Nu trebuie sa fierbeti amestecul. Adaugati coaja rasa de portocala si galbenusurile, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare galbenus.
Bateti spuma albusurile, varsati zaharul imediat ce albusurile incep sa se transforme in spuma.
Incorporati o treime din spuma in ciocolata. Amestecati usor.
Varsati amestecul de ciocolata peste albusurile spuma si amestecati usor, de jos in sus, incorporand cat mai mult aer.
Inmuiati piscoturile, unul cate unul, in sucul de portocale. Puneti o folie de plastic intr-un vas adanc sau intr-o forma de sarlota. Asezati piscoturile pe peretii vasului. Adaugati jumatate din spuma de ciocolata. Acoperiti spuma cu 2-3 piscoturi. Adaugati spuma din nou pana la marginea formei.
Puneti sarlota la frigider timp de 3-4 ore.
POFTA BUNA!!!

Aceasta reteta am incercat-o si eu si a iesit suuper...insa pacat ca a trebuit sa o duc la Ziua Francofoniei unde in 10 minute a trecut toata prajitura!